Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с акумулатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с акумулатор

Опа, компанията

Днес светна иконката на акумулатора и от там до вкъщи се изреди де що имаше да светка abs,vdc, hill controll, airbag. Отказаха и оборотомера, километража и де що други стрелки можаха ... и пред вкъщи като я загасих, повече не запали. Дори не се опитва да върти. Само светва дисплея и нищо. Има ли смисъл да сменям акумулатора или проблема е натам по веригата?

159 2.4jtdm 200hp
    Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Най- вероятно алтернаторът е сдал багажа и впоследствие ти е паднал акумулаторът.
    Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първо можеш да вземеш мултицет и да го замериш. Ако не е стар, може да пробваш да го заредиш. При мен като отказа по същия начин, описан от теб. Заредих го и изкара още една зима, бе на 5г.

Изпратено от моят Lenovo A6000 с помощта на Tapatalk
      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Сега гледах че е на 2г и 4м но обсъждах с баща ми и по скоро проблема е в алтернатора. Но преди да сваля акумулатора пробвах да запаля и запали от раз.
        Пуснах го вкъщи да се Ареди и утре ще я закарам в сервиза да прегледат къде какво що.
        Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, 20V, 200hp NO EGR/DPF/flappers

Comment

Привет,

Аз го "ядох" тази седмица в началото. Същата работа и при мен - алтернатор. Сменихме диодна плочка, четки и шайба и сега всичко е наред.

Поздрави
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Масова болест. Без нам някой да не е минал през алтернатор. Много са калпави фабрично слаганите Денсо. Аз даже мислех да слагам направо нов, защото бях не тил за 200 и някой лев. А разглобяването е чудо и ремонтите не винаги са успешни, защото ако трябва да се смени релето - новите не винаги успяват да комуникират с компютъра, а това се разбира само след като се събере всичко...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Яворчо, не ти се разбират някои неща от написаното, да не пишеш от смартфон шофирайки?

Момчета зареждате ли си акумулаторите и ако "ДА" колко пъти в годината?
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                Яворчо, не ти се разбират някои неща от написаното, да не пишеш от смартфон шофирайки?

Момчета зареждате ли си акумулаторите и ако "ДА" колко пъти в годината?
                Не, от таблет в кенефа. Не бъди толкова капризен, плиййз

Аз моя акумулатор дори и нов, поне два пъти зимно време го зареждам. Защото карам на много кратки разстояния и не успява винаги да се зареди.
                Ако съм пътувал извън града веднъж на седмицата няма нужда. Ако не съм - след 10тина дни усещам как почва сутрин по бавно да върти и вечерта му забучвам зарядното за 12 часа.
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Working...
                X